052 580172

Открийте нашите невероятни пигменти на неустоима цена!

🌞 Летни Намаления: Изкушете се от Трайно Ниски Цени! 🌞

Повечето Пигменти на Цена от 4.50 лв!

Уважаеми клиенти,

С голямо удоволствие бихме искали да ви информираме, че нашите висококачествени пигменти сега са на специална промоционална цена.

🚀 Не пропускайте тази уникална възможност!

Ръководство за работа с епоксидна смола

Работа с епоксидна смола за НAЧИНАЕЩИ

Мъж работи с епоксидна смола в своята работилница.

Може би сте попадали в интернет на снимки на маси, създадени като карибско море или на различни бижута, в които можем да добавим любимите си цветя, предмети и цветове. Зад тези творения обаче, които последно време придобиха широка популярност в инернет, стои основният продукт – епоксидната смола.

А може би вече сте запознати с нея, но не сте сигурни от къде да започнете?

От къде да я закупя? От какъв вид смола се нуждая? Какво мога да създам с нея? Дали е скъпа?

И още…

Не се притеснявайте. За всеки занаят се нуждаем от правилната информация, за да започнем. В следващите редове ще ви упътим в процеса.

Цялото видео може да изгледате в Youtube канала ни:

Какво представлява епоксидната смола?

Изливане на епоксидна смола върху фигура на сърце.

Епоксидната смола е продукт от два компонента – от смола и втвърдител. Чрез смесването на двата компонента протича химическа реакция, чрез която течната смола постепенно се втвърдява до твърда пластмаса. Крайният резултат е супер трайна, гланцова, прозрачна повърхност. Използва се в продължение на много години за неща като подове, маси, промишлени цели, строителство на лодкии изкуство.

Напоследък творенията с епоксидна смола станаха тенденция и става все по-широко достъпно … което ни позволява да бъдем все по-креативни и да я използваме за бижута, декорация на дома, картини или дори скулптури!

1.Как се смесва епоксидната смола?

Смесване и бъркане на епоксидна смола.

Работният процес с епоксидна смола на пръв поглед изглежда трудна задача, особено за начинаещите. Но веднъж научат ли се стъпките, процеса става забавен!

Преди да започнете своя проект е ВАЖНО да знаете, че не всички смоли са еднакви. Те се различават и за всяка една се следват различни инструкции. Независимо обаче от смолата, която изберете – упътванията не се различават много.

За да получим епоксидна смола, ние купуваме част А и част B,

Част А e самата смола, а Част B e втвърдителят. При покупка на 1кг епоксидна смола, ние всъщност взимаме 500 гр. смола + 500 гр. втвърдител. Те се смесват в различни съотношения.

На графичните изображения ще ви представим 5-те вида епоксидна смола от нашия магазин. Ще ви обясним разликите между тях, тяхното предназначение, съотношението на смесване с втвърдителя и още.

2. Видове епоксидна смола

Маса River Flow, направена с Епоксидна смола

Нека да припомним, че видовете смоли се различават според тяхното предназначение и според вашите цели – за декорации, бижута, заливане на под, за изработка на обемни предмети, заливане на плотове и други.

Епоксидна смола AHD 20

Епоксидна смола за изработване на малки и големи маси.

С тази смола имаме възможността да изработим, както големи (конферентни маси), така и малки (холови) маси. Нанася се в дебел слой до 5-7 см. Прекарва 12-18 часа в състояние на гел, 2-3 дни преди докосване и между 3-5 дни до пълно изсъхване. Смесва се в съотношение 2:1.

Епоксидна смола AHD 30

Епоксидна смола идеална за бижута, аксесоари и сувенири.

Taзи смола е любимата на жените, наричат я още ,,бижутерската‘‘ смола, защото се използва предимно в работата с бижута, аксесоари, сувенири и още.

Подходяща е и за заливане на подове с дебелина над 1 см, както и за ламиниране на Въглеродни нишки (карбон), стъклотъкан (стъклен плат), Кевлар и др. Смесва се в съотношение 2:1.

Тя също може да се използва като лак и се различава от другите смоли с бързото си изсъхване 4-6 часа в състояние на гел,12-18 часа преди докосване и до 24-36 часа до пълно изсъхване.

Тази смола се отличава със своята свръх прозрачност, която имитира стъкло. Подходяща е за заливане на маси, декоративни дървени повърхности, аксесоари и подове с дебелина до 1-1,5 см. Често се използва при изработване на кухненски плот и под за баня.

Смесва се в съотношение 4:1, може да се използва и като лак. Прекарва 6-10 чава в състояние на гел, 1-2 дни преди докосване и между 2-4 дни до пълно изсъхване.

Епоксидна смола AHD 50

Епоксидна смола идеална за морски ефекти.

Време е да ви отгатнем с коя смола се получават невероятните морски ефекти, които виждаме често в интернет. Смолата AHD 50 е идеална за рисуване върху пана, за заливане върху снимки и за създаването на изкуствени риби (воблер). Тя също може да се залее и върху електроника.

Смесва се 1:1, прекарва 2-3 часа в състояние на гел, 6-8 часа преди докосване и е първенец в изсъхването ( до 18-24 часа).

Крайният резултат от използването на всички видове епоксидна смола е бляскава и гланцирана повърхност.

В нашия случай ще използваме смола АHD 30, която ще излеем в молд с форма на сърца.

След като сме решили какво да творим и сме избрали подходящата смола, вече сме готови да започнем, но преди това ще е необходимо да си набавим някои неща:

  • Предпазна маска/ Распиратор
  • Предпазни очила
  • Пластмасови чашки
  • Кантар/ Мерителна чаша
  • Пистолет с горещ въздух
  • Молд
  • Пигмент

Как да работим с епоксидна смола: Стъпка по стъпка

Специално за начинаещите и хората, които никога не са работили с епоксидна смола, решихме да покажем процеса стъпка по стъпка. Във видеото сме избрали да работим с епоксидна смола AHD 30, която се използва за бижута, сувенири и аксесоари.